CAN FRAMIS

CAN FRAMIS

CAN FRAMIS


INTERVENCIÓ

Obra Nova

CATEGORIA

Educatiu

LOCALITZACIÓ

Carrer Tanger 122-144, Barcelona

CLIENT

Universitat Pompeu Fabra

ÀREA

 8.717 m2

DATA

2008-2009

ESTAT

Finalitzat

IMATGES
CONCEPTE

El solar ocupa part de la illa de l’antiga fàbrica de Can Framis, en un àmbit ocupat per dues naus existents, de poc interès arquitectònic, però rellevants en quant a la seva pertinença al conjunt industrial.

L’edifici es genera a partir de la superposició de les traces de les antigues edificacions amb les alineacions de la trama de l’Eixample Cerdà, donant lloc a una edificació articulada al voltant d’un espai que esdevé el punt de partida de tot el projecte.

El conjunt queda doncs configurat per l’edifici A de 4 plantes i alineat al carrer Tànger , l’edifici B de tres plantes esbiaixat respecte al carrer i el jardí que queda configurat per aquests i la cantonada dels carrer Roc Boronat i Tànger i que queda situat a la cota -1,65m.

La trobada entre les diverses alineacions es posa de manifest en la macla resultant, situant en aquest punt l’accés i el vestíbul principal, per tal d’aconseguir , a través de la prolongació de part de les estructures i dels diversos paviments, una lectura global del conjunt.

L’accés a l’edifici es realitza de forma pausada, penetrant en el que es punt de intersecció de les diferents traces dels dos volums, i que es configura com un gran buit, en l’absència de la matèria, i des d’on es generen i on conflueixen tots els volums i recorreguts interiors de l’edifici.

El projecte deixa ben referenciat el lloc de les antigues edificacions, no tan sols per la manca d’alineació als vials, si no també pel seu caràcter compacte però volumètricament fragmentat, mentre que l’edificació principal es formalitza com un volum net que s’obre cap el parc, deixant que aquest penetri en l’edifici i contenint-lo al seu interior amb un mur gruixut que es reflexa en la façana al carrer, pètria, poc perforada i d’aparença robusta.

PLÀNOLS

La seva estructura, lliure de pilars entremitjos, permet emplaçar un dels espais principals del projecte, el laboratori de moviment situat en la planta soterrani, al mateix temps que deixa les plantes diàfanes per permetre futurs canvis d’us i de distribució.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos y para mostrarte publicidad relacionada con sus preferencias en base a un perfil elaborado a partir de tus hábitos de navegación. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Ver Política de cookies
Privacidad