INTERVENCIÓN

Obra Nueva

CATEGORÍA

Educativo

LOCALIZACIÓN

Calle Tanger 122-144, Barcelona

CLIENTE

Universitat Pompeu Fabra

AREA

 8.717 m2

FECHA

2008-2009

ESTADO

Finalizado

IMÁGENES
CONCEPTO

El solar ocupa parte de la isla de la antigua fábrica de Can Framis, en un ámbito ocupado por dos naves existentes, de poco interés arquitectónico, pero relevantes en cuanto a su pertenencia al conjunto industrial.

El encuentro entre las diversas alineaciones se pone de manifiesto en la macla resultante, situándose en este punto el acceso y el vestíbulo principal, para conseguir, a través de la prolongación de parte de las estructuras y de los diversos pavimentos, una lectura global del conjunto.

El acceso al edificio se realiza de forma pausada, penetrando en el que se punto de intersección de las diferentes trazas de los dos volúmenes, y que se configura como un gran vacío, en la ausencia de la materia, y desde donde se generan y donde confluyen todos los volúmenes y recorridos interiores del edificio.

El proyecto deja bien referenciado el lugar de las antiguas edificaciones, no sólo por la falta de alineación en los viales, sino también por su carácter compacto pero volumétricamente fragmentado, mientras que la edificación principal se formaliza como un volumen neto que se abre hacia el parque, dejando que este penetre en el edificio y conteniéndose a su interior con un muro grueso que se refleja en la fachada a la calle, pétrea, poco perforada y de apariencia robusta.

PLANOS

Su estructura, libre de pilares intermedios, permite emplazar uno de los espacios principales del proyecto, el laboratorio de movimiento situado en la planta sótano, al tiempo que deja las plantas diáfanas para permitir futuros cambios de uso y de distribución.


INTERVENTION

New Building

CATEGORY

Education

LOCATION

Carrer Tanger 122-144, Barcelona

CLIENT

Universitat Pompeu Fabra

AREA

8.717 m2

DATE

2008-2009

BUILDING PROCESS

Finish

IMAGES
CONCEPT

The plot occupies part of the island of the old factory of Can Framis, in an area occupied by two existing ships, of little architectural interest, but relevant in terms of their belonging to the industrial complex.

The encounter between the various alignments is shown in the resultant macla, at this point accessing and the main hallway, in order to achieve a reading through the extension of part of the structures and the various pavements overall of the set.

Access to the building is done slowly, penetrating the intersection of the different traces of the two volumes, which is configured as a great emptiness, in the absence of matter, where all the interior volumes and paths of the building come together and where they come together.

The project leaves well referenced the place of the old buildings, not only because of the lack of alignment on the roads, but also because of its compact but volumetrically fragmented nature, while the main building is formalized as a clean volume, It opens up to the park, letting it penetrate the building and containing it in its interior with a thick wall that is reflected on the facade on the street, stone, little perforated and robust appearance.

PLANES

Its structure, free of intermediate pillars, allows to place one of the main spaces of the project, the motion laboratory located in the basement, while leaving the clearing plants to allow future changes of use and distribution.

INTERVENCIÓ

Obra Nova

CATEGORIA

Educatiu

LOCALITZACIÓ

Carrer Tanger 122-144, Barcelona

CLIENT

Universitat Pompeu Fabra

ÀREA

 8.717 m2

DATA

2008-2009

ESTAT

Finalitzat

IMATGES
CONCEPTE

El solar ocupa part de la illa de l’antiga fàbrica de Can Framis, en un àmbit ocupat per dues naus existents, de poc interès arquitectònic, però rellevants en quant a la seva pertinença al conjunt industrial.

L’edifici es genera a partir de la superposició de les traces de les antigues edificacions amb les alineacions de la trama de l’Eixample Cerdà, donant lloc a una edificació articulada al voltant d’un espai que esdevé el punt de partida de tot el projecte.

El conjunt queda doncs configurat per l’edifici A de 4 plantes i alineat al carrer Tànger , l’edifici B de tres plantes esbiaixat respecte al carrer i el jardí que queda configurat per aquests i la cantonada dels carrer Roc Boronat i Tànger i que queda situat a la cota -1,65m.

La trobada entre les diverses alineacions es posa de manifest en la macla resultant, situant en aquest punt l’accés i el vestíbul principal, per tal d’aconseguir , a través de la prolongació de part de les estructures i dels diversos paviments, una lectura global del conjunt.

L’accés a l’edifici es realitza de forma pausada, penetrant en el que es punt de intersecció de les diferents traces dels dos volums, i que es configura com un gran buit, en l’absència de la matèria, i des d’on es generen i on conflueixen tots els volums i recorreguts interiors de l’edifici.

El projecte deixa ben referenciat el lloc de les antigues edificacions, no tan sols per la manca d’alineació als vials, si no també pel seu caràcter compacte però volumètricament fragmentat, mentre que l’edificació principal es formalitza com un volum net que s’obre cap el parc, deixant que aquest penetri en l’edifici i contenint-lo al seu interior amb un mur gruixut que es reflexa en la façana al carrer, pètria, poc perforada i d’aparença robusta.

PLANOS

La seva estructura, lliure de pilars entremitjos, permet emplaçar un dels espais principals del projecte, el laboratori de moviment situat en la planta soterrani, al mateix temps que deixa les plantes diàfanes per permetre futurs canvis d’us i de distribució.