SANT JORDI

SANT JORDI

SANT JORDI


INTERVENCIÓ

Rehabilitació

CATEGORIA

Habitatge

CLIENT

Sant Jordi

ÀREA

598 m2

DATA

2016-17

ESTAT

Finalitzat

IMATGES
CONCEPTE

El projecte consisteix en la rehabilitació i ampliació d’un edifici existent entre mitgeres situat al cor del barri se Sants de Barcelona. La intervenció es basa en la conservació de la composició i l’estructura originals del edifici, i ampliació de la volumetria amb la construcció d’una nova planta pis.

A la planta soterrani es disposa un espai diàfan, que ocupa tota la profunditat de la parcel·la estretament lligat amb el pati exterior, que maximitza una gran flexibilitat d’usos, en el qual s’hi ubicarà una zona de coworking i descans pels treballadors, per potencial l’espai comú i de relació entre els treballadors.

La planta Baixa es redistribueix i es realitza un gran buidat per crear un únic espai de treball flexible i compartit.

Un espai sincer, deixant en l’evidència visual tots els elements que el conformen, conductes, tubs d’instal·lacions, components estructurals, preexistències materials i nous elements que conviuen conformant l’aspecte industrial que es mereix l’espai.

Es creen grans obertures en façana i uns lluernaris en coberta, maximitzant el vincle interior-exterior, i aportant il·luminació i ventilació naturals..

Les dues plantes pis (una existent i l’altre de nova construcció) es distribueixen amb dos habitatges independents situats un a cada planta.La comunicació vertical de l’edifici es resol mitjançant un nucli vertical format per una escala oberta a un pati de llum existent i en contacte directe amb la mitgera original de maçoneria i obra vista, que comunica totes les plantes i les diferents activitats que es desenvolupen al edifici.

L’objectiu material de la rehabilitació és conservar al màxim les elements constructius existents, modificant únicament aquells que han perdut la capacitat estructural. Això provoca un contrast material entre l’antic i el modern, i entre les solucions i acabats originals versus els nous, posant en valor la senzillesa de l’arquitectura tradicional.

 

PLÀNOLS
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos y para mostrarte publicidad relacionada con sus preferencias en base a un perfil elaborado a partir de tus hábitos de navegación. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Ver Política de cookies
Privacidad