MRW

MRW

MRW


INTERVENCIÓ

Obra Nova

CATEGORIA

Oficines

LOCALITZACIÓ

Gran Vía 163-167, L’Hospitalet de Llobregat, Barcelona

CLIENT

MRW Courier Group S.L.

ÀREA

 6.569 m2

DATA

2012

ESTAT

Finalitzat

IMATGES
CONCEPTE

L’edifici es planteja com un volum net recolzat sobre un basament de cota +1,20m, que ocupa el 100% de la zona d’actuació i que dona cabuda, amb un sol soterràni, al màxim número de places d’aparcament cobertes.

Les dimensions del volum edificat sobre rasant responen d’una banda a la necessitat d’obtenir la màxima superfície en planta amb un sol nucli d’accessos i de l’altra, a donar compliment a les necessitats dels clients que es concretarien en una imatge corporativa potent i en obtenir la màxima flexibilitat en les seves distribucions.

Les premisses que ens vam fixar per realitzar el projecte eren les de transparcència, eficàcia i compromís.

Transparència en la seva relació amb l’exterior, amb l’entorn i entre els seus àmbits interiors.

Eficàcia en la seva distribució i en la seva capacitat d’adaptació a les necessitats de canvi, en la utilització dels recursos.

Compromís amb el medi ambient i amb els recursos materials i personals, un edifici que no malgasti, si no que conservii i reaprofiti les energies generades.

 

Així doncs, l’edifici es configura com un espai diàfan al voltant d’un bloc central que conté el pati, el nucli de comunicació vertical i els serveis. Aquesta solució permet que la zona útil d’oficines es desenvolupi sempre en contacte directe amb la façana, aprofitant al màxim la il·luminació natural.

Les façanes disposen d’una doble pell de vidre amb obertures practicables a l’interior i de lames d’alumini i vimet a l’exterior, que controlades a través d’un actuador solar, permeten regular l’assolellament. L’element  que uneix les dues pells és una peça prefabricada de formigó ancorada a l’estructura principal de l’edifici i que suporta l’element pivotant de les lames al mateix temps que permet una fàcil neteja dels vidres exteriors.

La coberta, en les zones no ocupadres per la maquinària tècnica, es enjardinada, i es resol amb un sistema Intemper TF ecològic aljub.

 

L’edifici compta amb una classificació energètica A, obtinguda gràcies a l’estudi detallat de l’aïllament de l’envolvent, el control de la insolació de la façana mitjançant lames verticals motoritzades i a unes instal·lacions d’alt rendiment, mitjançant sistemes d’inducció i recuperació d’energia d’alta eficiència.

 

Addicionalment, es té una Certificació Breeam classe Excelente, obtinguda tant pels sistemes d’energia de l’edifici com també per la gestió dels materials d’obra, la reutilització d’aigües, i les prestacions de confort visual, acústic i térmic que es proporciona als ocupants de l’edifici.

PLÀNOLS
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos y para mostrarte publicidad relacionada con tus preferencias en base a un perfil elaborado a partir de tus hábitos de navegación. Al hacer clic en el botón Aceptar, aceptas el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Ver Política de cookies
Privacidad