MARINA - AUSIÀS MARC

MARINA - AUSIÀS MARC

MARINA - AUSIÀS MARC


INTERVENCIÓ

Obra Nova

CATEGORIA

Vivenda Plurifamiliar

LOCALITZACIÓ

El Fort Pienc Barcelona

CLIENT

Step by step Habitatges

ÀREA

3.771 m²

DATA

2016 – 2017

ESTAT

Finalitzat

IMATGES
CONCEPTE

Edifici d’obra nova de 2 plantes soterrani + PB + P Altell + 6 plantes tipus en xamfrà de l’Eixample dret, dels carrers Marina 139 – 141 i Ausiàs Marc 149. Aquesta illa de patis interiors i condicionant tots els espais balcons limítrofs.

L’obra es va veure originàriament condicionada per la corroboració per part de promotors i Ajuntament de l’existència d’un refugi antiaeri privat de l’època de la Guerra Civil Espanyola en el sobsòl de la parcel·la ocupada per una nau de planta baixa i planta primera amb coberta inclinada. A petició de l’Administració i dels promotors es va procedir a un estudi i aixecament arqueològic per valorar i arxivar tota la informació recollida (a l’abast de la ciutadania a través de la pàgina web de l’Ajuntament de Barcelona)

L’edifici consta de tres plans en la façana principal i tres de paral·lels en l’interior. En la façana principal es llegeix una composició/combinació de terrasses interiors i tribunes folrades de “composite”, cercant un diàleg oblidat a la ciutat de barcelona, obrint l’interior (espai privat) a l’exterior (espai públic). La presència de tonalitats de grisos i d’un sòcol de peça porcellànica negra de gran format busca elevar la resta de plantes respecte la cota de carrer. La façana interior està formada per balcons de 85cm d’amplada amb una estructura de muntants metàl·lics, ancoratge de baranes i persianes enrotllables de fusta. L’espai d’interior d’illa està format per dos patis dels habitatges de planta baixa; en els quals s’han conservat els murs de maçoneria de les mitgeres originàries.

La planta baixa consta en façana principal de dos locals amb llurs altells a banda i banda del vestíbul d’accés principal, ubicat al bell-mig del xamfrà, i de dos habitatges de dos i tres nivells respectivament en façana posterior.

Els accesos a plantes soterrani es realitzen a través de dues escales independents ubicades a continuació del locals.

La distribució de l’edifici és pràcticament simétrica; amb el nucli d’ascensor, caixa d’escala i vestíbul de planta en l’eix d’aquesta simetria, i dos habitatges a cada costat.

Distinguim un total de 11 tipologies d’habitatge; responent a un criteri de funcionalitat o deferents necessitats i demandes d’habitatge i a les geometries de la parcel·la.

La planta badalor està dividida principalment en dues àrees: una d’esbarjo amb una piscina sobre una tarima de fusta tecnològica i una de tècnica amb una zona d’estenedors segregada amb una malla de simple torsió.

PLÀNOLS
Esta web utiliza cookies, puedes ver aquí la Política de Cookies