ESCORNALBOU

ESCORNALBOU

ESCORNALBOU


INTERVENCIÓ

Obra Nova

CATEGORIA

Vivenda Plurifamiliar

LOCALITZACIÓ

El Guinardó
Barcelona

CLIENT

Step by step Habitatges

ÀREA

2.532 m²

DATA

2016-17

ESTAT

Finalitzat

IMATGES
CONCEPTE

S’emplaça en un solar tester resultant de la intersecció del traçat de la ronda del Guinardó amb el teixit del barri comprés entre els carrers Escornalbou i carrer de la Vinya. Degut a la les dimensions i geometria de l’emplaçament, s’aposta per un sol edifici fragmentat en dos cossos per tal de que s’entengui com a peces diferents i així adaptar-se d’una manera més amable a la petita escala del lloc.

L’accés a l’edifici es produeix pel costat del nucli d’escala a través d’un vestíbul on s’agafa l’ascensor o l’escala per pujar. Hi ha dos accessos a aparcament des del carrer ja que es troba separat en dues mitges plantes, una soterrada i l’altre en planta baixa. 

El nucli d’escala, texturitzat per un tancament de gelosia de color verd, es l’element on es produeix el decalatge en alçada dels dos volums. El més elevat s’identifica com un edifici de planta baixa i cinc plantes pis de color blanc amb balcons volats protegits amb persianes Barcelona color fusta natural i porticons opacs corredissos del mateix color que la façana i les fusteries. 

El volum verd està composat per dos habitatges dúplex i un d’un sol nivell en planta primera mentre que el volum blanc esta format per plantes de tres habitatges de dos, tres i quatre habitacions. Les plantes pis estan composades per quatre habitatges amb accés des d’una passera longitudinal que gaudeix d’un atri amb llum zenital. En total es generen divuit habitatges de cinc tipologies diferents. 

L’altre, de color verd i amb el mateix numero de plantes, pren una morfologia més triturada en la seva cantonada, alleugerint-la en la trobada amb la mitgera i marcant la diferencia amb la cantonada blanca oposada.

Ja que es tracta d’un edifici amb planta triangular i sense patis de ventilació, les habitacions i sales d’estar es col.loquen en façana a carrer mentre que cuines i banys s’agrupen al voltant de la passera d’accés. 

PLÀNOLS

Les sales d’estar disposen de terrassa o balcó generós amb protecció solar a base de persianes Barcelona que aporten calidesa i domesticitat a aquest espai. Els dormitoris tenen porticons opacs del mateix color que la façana que corren per guies exteriors i que proporcionen moviment en la imatge de l’edifici.

 

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos y para mostrarte publicidad relacionada con sus preferencias en base a un perfil elaborado a partir de tus hábitos de navegación. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Ver Política de cookies
Privacidad