SANT JORDI

SANT JORDI

SANT JORDI


INTERVENCIÓN

Rehabilitación

CATEGORÍA

Vivienda

CLIENTE

Sant Jordi

ÁREA

598 m2

FECHA

2016-17

ESTADO

Finalizado

IMÁGENES
CONCEPTO

El proyecto consiste en la rehabilitación y ampliación de un edificio existente entre medianeras situado en el corazón del barrio se Sants de Barcelona. La intervención se basa en la conservación de la composición y la estructura originales del edificio, y ampliación de la volumetría con la construcción de una nueva planta piso.

A la planta soterrani es disposa un espai diàfan, que ocupa tota la profunditat de la parcel·la estretament lligat amb el pati exterior, que maximitza una gran flexibilitat d’usos, en el qual s’hi ubicarà una zona de coworking i descans pels treballadors, per potencial l’espai comú i de relació entre els treballadors.

La planta Baixa es redistribueix i es realitza un gran buidat per crear un únic espai de treball flexible i compartit.

Un espai sincer, deixant en l’evidència visual tots els elements que el conformen, conductes, tubs d’instal·lacions, components estructurals, preexistències materials i nous elements que conviuen conformant l’aspecte industrial que es mereix l’espai.

Es creen grans obertures en façana i uns lluernaris en coberta, maximitzant el vincle interior-exterior, i aportant il·luminació i ventilació naturals..

Les dues plantes pis (una existent i l’altre de nova construcció) es distribueixen amb dos habitatges independents situats un a cada planta.La comunicació vertical de l’edifici es resol mitjançant un nucli vertical format per una escala oberta a un pati de llum existent i en contacte directe amb la mitgera original de maçoneria i obra vista, que comunica totes les plantes i les diferents activitats que es desenvolupen al edifici.

L’objectiu material de la rehabilitació és conservar al màxim les elements constructius existents, modificant únicament aquells que han perdut la capacitat estructural. Això provoca un contrast material entre l’antic i el modern, i entre les solucions i acabats originals versus els nous, posant en valor la senzillesa de l’arquitectura tradicional.

 

PLÀNOLS
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos y para mostrarte publicidad relacionada con tus preferencias en base a un perfil elaborado a partir de tus hábitos de navegación. Al hacer clic en el botón Aceptar, aceptas el uso de estas tecnologías y el procesamiento de sus datos para estos propósitos. Ver Política de cookies
Privacidad