INTERVENCIÓ

Rehabilitació

CATEGORIA

Oficines

LOCALITZACIÓ

El Papiol, Barcelona

CLIENT

Eladiet

ÀREA

1.400 m2

DATA

2014-15

ESTAT

Finalitzat

IMATGES
CONCEPTE

L’entusiasme i l’ambició de creixement de l’empresa familiar ELADIET porten a la creació d’una nova seu d’oficines i espais per events, exposicions i d’atenció als clients dins la mateixa nau industrial on hi tenen ubicades totes les instal·lacions de fabricació, per tal de seguir més d’aprop l’elaboració de tots els seus productes i treballar de forma més eficient i coordinada.

El gran buidat del forjat intermig converteix la nau en un únic espai. Un espai sincer, deixant en l’evidència visual tots els elements que el conformen, conductes, tubs d’instal·lacions, components estructurals, preexistències materials i nous elements que conviuen conformant l’aspecte industrial que es mereix l’espai.

Partim de la volició de que l’edifici a rehabilitar reconeixi el lloc i estableixi diàleg amb l’entorn, tot i que l’ús que s’hi incorporarà no sigui el propi d’un polígon industrial.os) disposats estratègicament dins la nau creant zones d’estar i circul·lació entre elles.

Tot comença amb l’estudi acurat de tots els elements que conformen la nau preexistent, construïda en el seu moment només per absorbir activitats industrials, i particularment la ‘subnau’ cantonera, actualment sense funcions específiques, on s’ubicarà la nova seu.

Cubs d’acer i vidre conformen les úniques peces tancades (sales de visita, reunió i despatxos) disposats estratègicament dins la nau creant zones d’estar i circul·lació entre elles.

Un volum format per taulells reutilitzats d’encofrar agrupa totes les sales tècniques i els serveis.

Finalment, un treball d’identificació, recol·locació i neteja de tots els elements exteriors.

L’objectiu primordial és respectar tots els elements constructius existents, murs perimetrals de bloc, soleres de formigó, coberta de xapa galvanitzada, estructura metàl·lica, xapa industrial exterior, i adaptar-los a les noves condicions.

Primer, una fase de buidat, per crear grans obertures en façana i un lluernari en coberta, maximitzant el vincle interior-exterior, i aportant il·luminació i ventil·lació naturals.

Unes estructures permeables de lames verticals d’acer sense tractar agrupen totes les instal·lacions exteriors de tot el recinte industrial i les noves màquines necessàries per la climatització de les oficines, evitant la seva col·locació en coberta) alhora que actuen com a protagonistes paisatgístics i marquen les entrades, configurant la nova imatge industrial per la nova seu Eladiet.

PLANOS