BERTRÁN 76-78

BERTRÁN 76-78

BERTRÁN 76-78


INTERVENCIÓ

Obra Nova

CATEGORIA

Vivenda Plurifamiliar

LOCALITZACIÓ

Barcelona

CLIENT

Step by step Habitatges

ÀREA

DATA

2014 – 2015

ESTAT

Finalitzat

IMATGES
CONCEPTE

Es tracta d’un projecte de nova construcció d’un edifici plurifamiliar amb 18 habitatges, un local i aparcament, situat al carrer Bertran, núm. 76-78, districte de Sarrià- Sant Gervasi de Barcelona, per al promotor 501 SITU ARQUITECTURA BCN S.L.

Es projecta un edifici a tres vents amb façana als carrer Bertran, Joan Ferrándiz i Musitu, format per una planta soterrani, una semisoterrani parcial, planta baixa amb altell, dues plantes pis i coberta plana transitable.

El projecte desenvolupa un edifici en forma de U seguint l’alineació dels vials amb la fondària edificable de 11m.

Degut al fort desnivell dels carrers adjacents, (8,5m. entre els punts de major i menor cota), l’edifici es va esglaonant per adaptar-se a la topografia.

Malgrat els desnivells d’alçades, s’ha aconseguit una continuïtat en els nivells dels forjats, fet que confereix un ritme i ordre a les façanes.

Tots els habitatges tenen ventilació creuada i garanteixen a la sala l’assolellament directe entre les 10 i les 12 hores solars en el solstici d’hivern.

L’edifici es resol amb dos nuclis d’escala, c/ Joan Ferrandiz 1 que dona accés a 7 habitatges i c/ Joan Ferrandiz 3 que dona accés als 9 habitatges restants, mentre que els habitatges de planta més extrems del C/ Musitu i del c/Bertran, disposen d’accés directe Els vestíbuls, situats al carrer Joan Ferrándiz 1 i 3, disposen dels espais necessaris per a la ubicació de les diferents centralitzacions de comptadors , el nucli de comunicació vertical i l’accés de vianants a l’aparcament constituint la via d’evacuació del mateix.

La zona del solar que sobrepassa la profunditat edificable es destina a pati d’ús exclusiu dels habitatges de planta baixa.

A la coberta, plana i accessible, s’hi troben els elements necessaris per a les instal·lacions de telecomunicacions i xemeneies, així com els col·lectors solars per a la producció d’aigua calenta sanitària i la sala tècnica per l’acumulador i les bombes. També es situen en aquesta planta els comptadors de gas centralitzats. L’accés a la mateixa es garantirà a través de l’escala comunitària i l’ascensor.

La resta de la coberta es deixarà lliure per ser utilitzada com a estenedor.

PLÀNOLS
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos y para mostrarte publicidad relacionada con tus preferencias en base a un perfil elaborado a partir de tus hábitos de navegación. Al hacer clic en el botón Aceptar, aceptas el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Ver Política de cookies
Privacidad